PAZITE ŠTA RADITE SA RUKAMA

Nervozni ste, nemate energije, možda baš sada osećate kako nemir raste ili neprijatnost koju ne možete da izbegnete? Znaste razne tehnike kako da se dovedete u balans, ali baš sada kada vam je to potrebno, ne možete ni jedne da se setite, ili počnete da je koristite?

Šta god radili, ili ništa ne radili, pazite gde su vam ruke!

Hajde da primetimo da veliki broj škola i pravaca, kada je reč o samopomoći u trenucima kada nam je potrebna ravnoteža, uči kako treba da dišemo i kakav nam je položaj tela. Naravno, prvo je važno da obratimo pažnju na naše misli. Zatim, da usporimo i produbimo disanje.

A mnoge nas uče i kako i gde da držimo – ruke. Ne morate biti precizni u praćenju instrukcija u kriznim trenucima. Ponekad je dovoljno da lagano položite dlanove na stomak, grudi ili jednu na stomak a drugu na grudi. A šta ako niste sami? Nije to problem. Možete obe ruke nežno položiti na stomak. Naravno, tako da prsti ne budu savijeni i rašireni već jedan uz drugi.

Udah, izdah, sve dublje dišite. Ruke se na stomaku spuštaju i podižu, zajedno sa tim delom tela. Opustite koliko je god moguće zglobove i mišiće šake.

Možete to uraditi, ali možete i položiti dlanove na deo tela u kojem se, zbog stresa, javljaju grčenja mišića. To je obično predeo vrata, ramena i teme. Prođite jednom rukom kroz kosu i nežno prstima masirajte teme ili potiljak, ili oba. Koncentrišite se na to. Masaža ovog tipa je dobra kada imate dilemu, kada su vam „zapele“ misli, ili su rasute na sto strana.

Nemojte tokom razgovora koji nije pozitivan, posebno ako podrazumeva povišene tonove i ružne reči, mahati rukama. Postoji uverenje da nam upravo takvo razmahivanje pomaže, ne samo daje ritam govoru već i oslobađa negativnosti. Ali, mi zapravo na taj način rasipamo energiju, u trenutku kada je neophodno da je usmerimo.

Rasupamo ono što je naše i što nam je potrebno, ali istovremeno i prihvatamo tuđu energiju, koja nam može škoditi ako je negativna. Zato, ako osećate da je čovek ili ljudi s kojima u tom momentu komunicirate razlog vašeg stanja, ne usmeravajte dlanove ka njima.

Nije slučajno što mnoge tehnike rada sa energijama, pre nego što se ona usmerava dlanovima na druge, podrazumevaju, kao obaveznu, tehniku zaštite onoga ko energiju prenosi, jer kako je drugima dajemo tako je od drugih i primamo.

Možete, ako sedite, nežno dlanom i prstima masirati koleno, jedno pa drugo. Kolena su tačke koje mogu biti bolne kada nema ravnoteže, i potrebno ih je opustiti.

Takođe, držeći ruke u krilu, usmerite dlan jedan ka drugom. Onako kako vam je zgodno, prste na prste, ili prste jedne ruke položite preko dlanova druge, celom dužinom neka se dlanovi poklope.

Možete i svesno odmahnuti rukom ka uzroku neprijatnosti, tako da dlan bude okrenut ka vama. Pazite, energija dolazi i odlazi preko dlanova, važno je da njih ne okrećete izvoru nemira.

Dalje, jednom rukom, odnosno palcem i kažiprstom, možete nežno masirati ušnu resicu, jednu pa drugu. Masirati dlanove, dlan o dlan ili prstima jedne ruke dlan druge.

Ako šake držite u krilu, neka se ruke dodirnu, prsti ukrste ali tako da palčevi, jedan do drugog, budu usmereni kao strelica ka mestu odakle stiže loša energija.

Trudite se da što manje objašnjavate rukama, da ih koristite kao pomoć u neprijatnim situacijama, mašući njima na sve strane.

Praveći nagle i nepromišljene pokrete, stvarate i disbalans energije u vašem telu, koja krene, pa stane, naglo menja pravac. Kako je u trenucima stresa telo osetljivo, može doći do bolova i grčenja mišića i ostalih tkiva, što opet dalje pravi probleme i umesto da neutrališe postojeći, stvara novi stres.

Nervirate se u dugačkom redu ispred šaltera? Masirajte dlanove. Šef vam daje nemoguće zadatke a ne možete da mu odbrusite? Masirajte vrat. Neko vam prepričava sve tragedije o kojima mediji od jutros bruje? Stavite dlanove na grudi i stomak. Ovo su samo predlozi, položaj ruku izaberite sami.

I ako vam baš sada neko prigovara a ne možete da prekinute tu komunikaciju, razmislite gde su vam ruke. Umirite se i pokušajte nešto od ovoga.

Ili, napravite neku svoju „kombinaciju“. Samo ne umeravajte dlanove da druge, i kontrolišite pokrete ruku. Tako pazite kome dajete i od koga primate „izvor svetlosti“ energiju koja je važno za sve i svakoga.

Categories:

Povezane objave

Kad umisle da su bolji od drugih
U životu mi se sasvim slučajno „namestilo“ da onim što sam radila i što mi
Moje dete je sasvim u redu
Posao u medijima upućuje me na brojne ljude, uvlači u hiljade priča i pruža informacije
E baš ti je lepo
Pratim tvoje objave, ma milina jedna. Gledam kako uživate, neka, svaka čast. Vidim, dobro ste.
Žena je više od 20 posto popusta
Još jedan Dan žena. Nekima srećan, nekima tužan, a ima i nas između. Meni je
Selekcija sećanja
Kad pogledaš u prošle dane, šta vidiš? Samo lepe, samo tužne ili i jedne i
Lična korist je najvažnija
Ima trenutaka u životu kada zastanemo i razmišljamo o malim i velikim, dobrim i lošim,
Dragi ljudi!
Ima nas raznih…Neki su probali i na žalost uspeli da hakuju moj sajt, koji je
Povlačenje ručne
Stigli smo do tačke u kojoj više nemamo priliku da makar udahnemo iznad površine vode.
Da li si baš siguran
Koliko si siguran da je to što tvrdiš stvarno tako? Da je bilo, da jeste
Dok čekaš da sutra postane juče
Možda su se sasvim slučajno poklonili moji lični momenti raznih istina sa pandemijom korone. A