Glicin – prva priča

Zašto sam odlučila da Glicin forte Evalar uđe u moj život

Da biste razumeli moju vezu sa stresom, hajde prvo da vam se predstavim.

Ja sam Željka Zebić, diplomirani producent koji veći deo života radi kao novinar i radio i TV voditelj. Moj potpis nalazi se ispod stotina tekstova, moj glas slušate decenijama u brojnim reklamama. Nekada sam radila u RTS kao voditelj informativnih emisija, dakle na, po oceni mnogih, vrlo stresnom radnom mestu.

Moj privatni život je bez skandala i spektakularnih detalja – imala sam oba roditelja, tata je otišao u druge dimenzije pre par godina, nije se mučio i dugo bolovao. Mama sada ima 86 godina i pomalo je hipohondar, diktatorske naravi, ali sve je to podnošljivo. Jedan muž, da ga čovek poželi, dve ćerke posle sasvim laganih i prirodnih porođaja i neosetnih trudnoća, obe devojke koje znaju šta žele i ne dovode ni sebe ni nas u neprijatne situacije, više su za ponos. Do pre par nedelja i dva predivna psića, sada samo jedan, a sa nama je i zec.

E sad, tu sam i ja: po prirodi nemoćna da zadržim jezik i prećutim, osetljiva na nepravdu, uvek u akciji, s namerom da stignem sve, pomognem, uradim ali i naučim. Ja, večito po kursevima i seminarima da bih naučila što više, ja ponekad dosadna koliko sve obavljam do detalja i bezbroj puta proveravam da li je sve u redu.

Ja – na žalost, žena, kojoj dan traje samo 24 sata…

Ona koja ne radi u nečijoj firmi, već svojoj. Koja zna da mora sama sebi da obezbedi svaki dinar. Bez regresa, ljutnje na šefa, žaljenja na prekovremeni rad. Jer, radim za sebe, dakle kada ima posla i dok se ne završi a ne do kraja radnog vremena. Ponekad i po 16 sati, svih sedam dana u nedelji.

Ja sam i jedna od tri žene koje vode portal „Antistres vodič“. I mnogo znaju o raznim antistresnim tehnikama. Ipak, i dalje izložena stresu. Svakodnevno.

Ista sam, zapravo, kao i mnogi od vas. Imam mnogo obaveza, probleme koje imate i vi, neizbežne neprijatnosti, moram na više mesta da budem u isto vreme i neprekidno planiram i razmišljam da bih sve uspela.

Skuvati ručak, pospremiti po kuću, oprati veš, ispeglati, nabaviti, pregledati da li je sve na svom mestu, ići na sastanke, mnogo puta se gristi za jezik, moliti, čekati, čitati, pisati, raditi nebrojano puta sa rokom „za juče“, zivkati mesecima zaboravne da plate, plaćati ljudima i državi, zaglavljivati u saobraćaju, biti šokirana cenama, prebrojavati, preračunavati, čekati decu da dođu bezbedno kući, pričati s njima, objašnjavati…24 sata je malo.

E sad, i uglaviti vreme za sebe, šetnju, bicikl, knjigu, goblen…ponekad čovek pukne…

Meditacija, joga, tehnike disanja, pisanje, promišljanje, sve znam. Sve sam probala. Sadim cveće, heklam, šetam parkovima, ne jedem „onu“ hranu…Ali, ponekad jednostavno to nije dovoljno.

Zbog portala, i moje vrlo energične prirode koja ne prihvata „ne mogu“ kao opciju, dobila sam ponudu da probam jedno prirodno antistresno sredstvo u tabletama. Ja i tablete, to ne može u istoj rečenici. Od lekara bežim, lekove ne pijem. Ali, nije reč o leku, više je nalik vitaminskim dodacima. Hajde, da čujem o čemu je reč.

Da bih „stala“ iza proizvoda, pristojno je, i u skladu sa mojom suštinom, da ga zaista i koristim. Pakovanje traje mesec dana. Treba da ih uzimam po 2 dnevno, ne gutam nego grickam. Ne uspavljuje, to mi je važno, neću da budem stondirana i usporena. Ali, i ne daje onu nenormalnu energiju kao posle litra kafe, što mi se takođe sviđa. Pa, šta onda radi?

Glicin forte Evalar, ruski prirodni preparat, sadrži aminokiselinu glicin, koju naše telo proizvodi svakodnevno, ali kada se više mentalno, emotivno i psihički trošimo, zafali nam i mi smo bez nje kao automobil bez ulja, pokušavamo da funkcionišemo a samo što nismo izgoreli. Tu su i B vitamini sa oznakama 1, 6 i 12, od ranije mi poznati kao odlični za nervni sistem, mozak, hormone, stabilizaciju organizma.

Pa, što da ne? Koliko pre par dana sam se šokirala kada sam krenula da stavim prljav veš u mašinu i shvatila da je puna, već pomalo smrdljive odeće, one koju sam prala pre 3 dana i zaboravila da izvadim! Koliko juče sam istovremeno kuvala čorbu i kafu, pa alevu papriku bućnula u džezvu, a kafu u čorbu…ručali smo pire krompir i kobasice…

Bilo je tu još neprijatnih i nepromišljenih poteza, mozak mi je radio neprekidno i počeo da pregreva. Bolela me neprekidno glava i ramena, do suza. Nisam spavala nego se uveče više nekako – onesvešćivala, a ujutru ni požar ne bi mogao da me probudi. Lekar mi je rekao da bukvalno „vozim autoputem prvom brzinom 300 na sat i to bez grama goriva“.

Vreme da se prekine začarani krug. I tako odlučim da probam Glicin forte Evalar. Mesec dana kasnije shvatila sam da je to bila najpametnija odluka za mene. Snimili smo reklamu. Da podelim iskustvo s vama. Ali, i da, ako mogu, pomognem da vam se vrati osmeh na lice, ona vaša predivna energija i da budete emotivno, mentalno i psihički stabilni.

U narednim pričama pisaću kako je prošao mesec druženja sa ruskim prirodnim preparatom Glicin Forte Evalar.

Categories:

Povezane objave

Kad umisle da su bolji od drugih
U životu mi se sasvim slučajno „namestilo“ da onim što sam radila i što mi
Moje dete je sasvim u redu
Posao u medijima upućuje me na brojne ljude, uvlači u hiljade priča i pruža informacije
E baš ti je lepo
Pratim tvoje objave, ma milina jedna. Gledam kako uživate, neka, svaka čast. Vidim, dobro ste.
Žena je više od 20 posto popusta
Još jedan Dan žena. Nekima srećan, nekima tužan, a ima i nas između. Meni je
Selekcija sećanja
Kad pogledaš u prošle dane, šta vidiš? Samo lepe, samo tužne ili i jedne i
Lična korist je najvažnija
Ima trenutaka u životu kada zastanemo i razmišljamo o malim i velikim, dobrim i lošim,
Dragi ljudi!
Ima nas raznih…Neki su probali i na žalost uspeli da hakuju moj sajt, koji je
Povlačenje ručne
Stigli smo do tačke u kojoj više nemamo priliku da makar udahnemo iznad površine vode.
Da li si baš siguran
Koliko si siguran da je to što tvrdiš stvarno tako? Da je bilo, da jeste
Dok čekaš da sutra postane juče
Možda su se sasvim slučajno poklonili moji lični momenti raznih istina sa pandemijom korone. A