Glicin – peta priča

Kako ja koristim Glicin forte Evalar

U svakom leku, pomoćnom lekovitom sredstvu, ma, na svakom proizvodu naznačeno je uputstvo za upotrebu. Ali, nekako, uvek se pitam da li to nešto koristim tako da dobijam maksimalnu korist?

Prirodni preparat Glicin forte Evalar, proizveden u Rusiji, a koji nam pomože da se stabilizujemo mentalno, emotivno i psihički i tako oslobodimo stege neprekidnog stresa, nervoze i teških osećanja, su zapravo tablete koje se grickaju.

Dva puta na dan, odnosno ujutru i uveče, izgricka se po jedna tableta. Meni ima blagi ukus limuna, kojeg inače nema u proizvodu, ali eto, tako se meni čini. Vama će možda biti drugačije. Malo podseća i na dekstrozu, ako ste nekada probali takve bombone, ili je koristili u ishrani.

Ceo proces vam oduzima najviše 30 sekundi. Ništa komplikovano.

E sad, moja je dilema bila KADA ujutru i KADA uveče?

Ona jutarnja mi popunjava ispražnjene depoe u mozgu aminokiselinom glicin i pomaže da izdržim sve neizbežne napore. Olakšava pamćenje, povećava koncentraciju, osnažuje me i ubrzava, bistri misli a briše osećaj bespomoćnosti i besa.

Ona večernja tabletica, koja takođe našem telu daje potrebnu količinu glicina, jer smo ono što je naš organizam proizveo potrošili, trebalo bi da mi donese miran san.

Evo šta sam, koristeći Glicin forte Evalar shvatila. Prvo, 2 tablete na dan, po jedna na početku i na kraju dana, su preporuka da bismo tokom celog dana glicin ravnomerno unosili u organizam, da ne bi bilo naglih skokova i padova u količini.

Drugo, ta večernja tableta nikako ne bi smela da se smatra „pilulom za spavanje“, jer to nije. Ovaj preparat ne uspavljuje tako što nas usporava, umrtvljuje, obara u san. Ne. Nas kada koristimo Glicin forte Evalar zaista čekaju noći kvalitetnog sna, lako se uspavamo, spavamo bez trzavica i ustajemo odmorni, ali zato što glicin u našem telu, uz vitamine B1, B6 i B 12 koji se takođe nalaze u preparatu, stvara ravnotežu u nama.

Kada se ne nerviramo, ne brinemo, kada smo zadovoljni danom koji prolazi, kada lako pamtimo, kada nismo otperećeni i umorni mentalno i psihički, onda je i san neuporedivo bolji. Tako nam po pitanju sna pomaže Glicin forte Evalar.

Kada ja grickam tabletice? Evo mojih razmišljanja.

Znam da se lekovi i pomoćna lekovita sredstva, razni vitaminski i drugi dodaci ishrani, ne koriste uz kafu, ni jednu vrstu. A ja bez kafe ne progovaram. Nikada.

Zato preparat uzimam kada kafu popijem i obavim sve ostale jutarnje rituale, što traje oko pola sata. Odnosno, 30-ak minuta nakon što sam popila kafu.

Ja sam ujutru žedna. Vodu pijem pre i posle kafe, ali posle tablete Glicina sačekam desetak minuta. Ima razloga zašto se tablete grickaju, da bi jače i bolje delovale na naš organizam, preko receptora u ustima. Zato im dam vremena da se apsorbuju i tek onda pijem vodu.

Takođe, jedem najmanje pola sata posle tabletice. Izbegavam mlečne proizvode, favorizujem sve sa vitaminom C. Pristalica sam teze da mleko i mlečni proizvodi nisu baš najbolji za odrasle, umeju da naprave problemčiće ljudima, meni recimo glavobolju, a verujem da se ne slažu lepo sa lekovima i raznim biljnim i ostalim dodacima ishrani, pa ih izbegavam.

Proizvođač nije naznačio da ih ne treba koristiti uz mleko i mlečne proizvode, ja to radim zbog nekih mojih saznanja u odnosu na druge proizvode tog tipa.

Ono što se podrazumeva, to je – bilo kakve tablete i alkohol ne idu zajedno. Jeste, ima raznih mišljenja, od onih da alkohol posle nekih lekova može da vam ugrozi život do onih da ne da ne šteti nego ponekad i pomaže, ali za ovu drugu krajnost nema dokaza, a za prvu nažalost ima.

Glicin forte Evalar nije lek već pomoćno lekovito sredstvo, prirodni preparat, ali ne bih nikome preporučila da u danima kada ga koristi konzumira bila šta alkoholno. Koliko znam, takva pića, posebno u većoj količini, utiču na nervni sistem, brzinu reagovanja, sposobnost rasuđivanja, pažnju i koncentraciju.

Ako se alkoholom destabilizujete, a Glicinom stabilizujete, šta sebi zapravo radite?

Večernju tableticu grickam pola sata, a ponekad i ceo sat pre večernjeg obroka.

Nekako mi je zgodnije da ih koristim pre unošenja hrane. Rekli su da nije problem ni ako se grickaju posle, ali i da je ova moja opcija sasvim u redu i logična. Puštam da se telo „bavi“ samo preparatom, a ne i unetom hranom i preparatom u isto vreme.

I ovo je posledica mog iskustva i kako sam spoznala najlakše i najkorisnije periode u danu za grickanje glicina.

I u odnosu na druge lekove koje su vam prepisali lekari, nije obavezno ali je dobro napraviti pauzu odnosno vremenski razmak do glicina od bar 30 minuta.

Posebno ako je reč o sedativima, antidepresivima i sličnim lekovima. Veliki broj ljudi zanima da li i tada mogu koristiti Glicin forte Evalar? Uvoznik je od ruskog proizvođača dobio odgovor: može, ovo je prirodni preparat kojim u organizam unosimo ono što naše telo ne može da proizvede u potrebnoj količini, aminokiselinu glicin.

A kako ga ne koristim? Kada me nešto pogodi i nasekira, ne posežem za tableticom očekujući brze rezultate. Nije to lek protiv bolova pa da mi bude bolje za par minuta. Nije lek za smirenje, visok pritisak. Ne deluje odmah, već postepeno i ravnomerno u dužem vremenskom periodu.

Glicin forte Evalar je moj antistresni prijatelj i saradnik koji pomaže da se ja emotivno, psihički i mentalno regenerišem, i sama lakše i lepšem boravim u svakom trenutku.

Srećom, nije preparat koji omogućava da zaboravim na bol, da ne osećam i ne mislim, već mi pomaže da živim tako da sve što mi se dešava rešavam brzo i lako, vidim i onu drugu, lepšu stranu svega, da mi ništa nije teško i nemoguće, da ne želim da pobegnem od svih i svega, i sve to u savršenom mentalnom, emotivnom i psihičkom balansu.

Categories:

Povezane objave

Kad umisle da su bolji od drugih
U životu mi se sasvim slučajno „namestilo“ da onim što sam radila i što mi
Moje dete je sasvim u redu
Posao u medijima upućuje me na brojne ljude, uvlači u hiljade priča i pruža informacije
E baš ti je lepo
Pratim tvoje objave, ma milina jedna. Gledam kako uživate, neka, svaka čast. Vidim, dobro ste.
Žena je više od 20 posto popusta
Još jedan Dan žena. Nekima srećan, nekima tužan, a ima i nas između. Meni je
Selekcija sećanja
Kad pogledaš u prošle dane, šta vidiš? Samo lepe, samo tužne ili i jedne i
Lična korist je najvažnija
Ima trenutaka u životu kada zastanemo i razmišljamo o malim i velikim, dobrim i lošim,
Dragi ljudi!
Ima nas raznih…Neki su probali i na žalost uspeli da hakuju moj sajt, koji je
Povlačenje ručne
Stigli smo do tačke u kojoj više nemamo priliku da makar udahnemo iznad površine vode.
Da li si baš siguran
Koliko si siguran da je to što tvrdiš stvarno tako? Da je bilo, da jeste
Dok čekaš da sutra postane juče
Možda su se sasvim slučajno poklonili moji lični momenti raznih istina sa pandemijom korone. A