Glicin – šesta priča

Čovek se na dobro lako navikne

Mnogi od nas su svakodnevno izloženi čitavom nizu stresnih situacija, nekih očekivanih ali i iznenadnih.

Dešava se da nam je muka kada idemo na posao jer znamo da nas tamo čeka histeričan, besan, narogušen, neprijatan, nekulturan šef, saradnik, kolega cinkaroš…klijent, direktor…dopišite sami.

U prevozu, pošti, banci, prodavnici, ljudi kao da čekaju neku makar i malecnu nepravilnost da bi eksplodirali, vikali, svađali se, isterivali neku njima znanu pravdu ili reagovali na nečiji bezobrazluk.

Sve i da vam je porodično okruženje puno ljubavi i radosti, da nemate probleme tipične za ovo vreme i prostor, čak i ako vam je radno okruženje puno pristojnih, tolerantnih i prijateljski raspoloženih ljudi, nije moguće da izbegnete sve stresne situacije, makar kao nemi svedok i posmatrač.

Zato se uveče osećamo isceđeni kao limun. Misli nam se ne nižu nego lete bez reda i smisla, pokušavamo da čitamo ali odlutamo negde daleko i ne mičimo od prve strane.

Ne možemo biti neinformisani, ja sam probala da ne pratim vesti pa propustila one o zatvaranju ulice u kojoj živim zbog višemesečnih radova, pomeranju roka za plaćanje poreza, zatvaranju ulica za saobraćaj…A u celom svetu se zna, i to decenijama, vesti su ozbiljan okidač za stres.

Kada sam čula za ruski prirodni preparat Glicin forte Evalar dugo sam razmišljala da li da počnem da ga koristim. Štošta sam probala, ne od lekova, ali od raznih metoda i tehnika: meditaciju, jogu, trčanje, vožnju bicikala, knjige čitam kad god stignem, boravim u prirodi, ishrana mi je za peticu…

Ali, za sve to treba vremena. Često zapne i zato što je mentalno opterećenje toliko da nemam energije ni da počnem sa nekom tehnikom lečenja duše. Propustim recimo čas joge jer sam tri kilometra prelazila automobilom ceo sat i zakasnila.

Sve znate, sigurna sam da je i vaša priča slična. Kao što znam da su vam promene na bolje neophodne.

I tako sam posle dana slavlja početkom godine krenula da grickam tablete Glicin forte Evalara, jednu ujutru, drugu uveče. Prvi rezultati, odnosno prvo zapažanje da sam emotivno stabilnija, a zatim i mentalno, desilo se već posle par dana.

Sada, ostalo mi je tabletica za nedelju dana. Već sam na neke moje energetske padove zaboravila. Znatno manje se nerviram, svesna sam svih svojih postupaka, nekako sam brža u izvršavanju raznih poslova.

Jedan od njih je – pisanje, tekstova, reklama, intervjua, raznih vrsta objava, priča…

Svima koji se pisanjem bave poznat je tzv. strah od belog papira. To je ono kada treba da počnete sa pisanjem, otvorite „papir“ odnosno prostor za pisanje na računaru i…buljite u to belilo koja vas uznemiruje, nema prve reči, rečenice, slova ne klize, vreme prolazi a vi padate u stanje stresa.

Pa da se pohvalim: nema toga više. Ideje mi dolaze znatno lakše i brže, ne plašim se pogreški, brisanja, prepravljanja, znam da ću posao završiti na vreme. Čak i ako bi trebalo da pišem ali nemam početnu zamisao, ne brinem, jednostavno dam sebi prostora da promislim pre nego što sednem za računar.

Nedelja veče je vreme kada planiram okvirno jelovnik za porodicu. Kada radite i kuvate svakog dana ručak, važno vam je da stignete sve na vreme ali istovremeno ne brinete hoćete li uraditi sve kako treba. Ranije sam zapisivala šta planiram da nabavim i kuvam, jedno vreme bih sve zapisala i zaboravila gde mi je taj notes, a u najgoroj fazi sam zaboravljala da sam uopšte išta planirala…

Sada, uz Glicin forte Evalar, u glavi imam jasan plan, ne prisećam se nego znam šta sam smislila bilo juče bilo pre par dana.

Neprijatnosti oko mene i dalje primećujem, to je dobro da bih mogla da se od njih lakše sklonim, ako mogu eliminišem a ako to nije moguće, onda na njih što pre uslovno rečeno zaboravim, odnosno prema njima nemam nikakve negativne emocije.

Na primer, ako neko u redu u pošti bezobrazno pokuša da se provuče ispred mene, ja ga i dalje vidim ali nemam potrebu da mu kažem da je navaspitan. To je njegov problem i njegova nezgoda. Samo mu jednostavno položajem tela i pogledom stavljam do znanja da mi je jasno šta radi, i taj neko se okrene i ode. Pa se s nekim drugim posvađa, što čujem ali se u raspravu ne uključujem. Ne dodiruje me takva neprijatna situacija.

Kao da mi se vratila neka davno zaboravljena veselost i energija, izgubljena bezbrižnost, neke svetle osobine karakteristične za godine mladosti. Zaista mnogo manje brinem, razmišljam šta će i kako biti. Sebi neuporedivo više opraštam, ali i ljudima u okruženju.

Više sam angažovana na traženju rešenja nego bavljenju problemima. Boje u prirodi su mi intenzivnije i lepše, ne hodam samo da bih negde stigla već postajem neko ko zapaža sve u svakom trenutku.

Čovek se na dobro lako navikne. Kao da je ono pre Glicin forte Evalara bila neka druga, iskidana žena, u svakodnevnoj trci sa vremenom, jurnjavi za pravdom, istinom, poštovanjem pravila, žena koju je štošta pogađalo, čak i kada je se nije ticalo i nije mogla da utiče da bude drugačije.

Lepo je kada čovek nađe ono na šta je tako dobro navići se. Toliko toga sam smislila da uradim, naučim, toliko kurseva, seminara, prilika za unapređenje imam u glavi.

Toliko boja i lepota i ideja. Ako me neka vila nije dodirnula čarobnim štapićem ili nije u pitanju fantastičan položaj zvezda po horoskopu, rekla bih da je za to zaslužan ruski prirodni preparat Glicin forte Evalar.

Moj antistresni prijatelj.

Categories:

Povezane objave

Moje dete je sasvim u redu
Posao u medijima upućuje me na brojne ljude, uvlači u hiljade priča i pruža informacije
E baš ti je lepo
Pratim tvoje objave, ma milina jedna. Gledam kako uživate, neka, svaka čast. Vidim, dobro ste.
Žena je više od 20 posto popusta
Još jedan Dan žena. Nekima srećan, nekima tužan, a ima i nas između. Meni je
Selekcija sećanja
Kad pogledaš u prošle dane, šta vidiš? Samo lepe, samo tužne ili i jedne i
Lična korist je najvažnija
Ima trenutaka u životu kada zastanemo i razmišljamo o malim i velikim, dobrim i lošim,
Dragi ljudi!
Ima nas raznih…Neki su probali i na žalost uspeli da hakuju moj sajt, koji je
Povlačenje ručne
Stigli smo do tačke u kojoj više nemamo priliku da makar udahnemo iznad površine vode.
Da li si baš siguran
Koliko si siguran da je to što tvrdiš stvarno tako? Da je bilo, da jeste
Dok čekaš da sutra postane juče
Možda su se sasvim slučajno poklonili moji lični momenti raznih istina sa pandemijom korone. A
Smiri se, ne čuju te
Da sam svaki put kada sam ovo čula dobila dinar….dobro, ne baš dinar, bolje evro,